ZemZem 2/2010

Het net verschenen nummer van ZemZem (Tijdschrift over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en islam – losse verkoop in veel boekhandels), waarvoor ik zelf de introductie heb bijgedragen, is een geslaagd themanummer over het christendom in het Midden-Oosten geworden, met artikelen die o.a. aandacht besteden aan het ritueel (Rima Nasrallah, Mat Immerzeel, Dick Douwes), (zendings)geschiedenis (Umar Ryad, Rogier Visser), verhouding tot westers christendom (Richard van Leeuwen), muziek (Neil van der Linden) en politiek (Saskia Bosch, Rena Netjes, Sylva van Rosse, Nella van den Brandt) —  terwijl van de overige artikelen in ieder geval het mooie portret van de eerder dit jaar overleden Nasr Abu Zaid (Nico Kaptein) genoemd moet worden.

Foto: Syrisch-Orthodoxe kerk van Bethlehem 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply