Bachelor-I college: Geschiedenis van het christendom

Voor iedereen die niets weet van het christendom en daar graag serieus aan wil werken: in twaalf colleges gaan we vanaf dinsdag 14 september (9.00u, Huiz. 004) de geschiedenis van de grootste wereldgodsdienst door, vanaf het begin in de eerste eeuw tot de stand van zaken vandaag de dag. Het boek van David Chidester – Christianity: A Global History – is daarbij onze leidraad. Dat zorgt ervoor dat zowel theologie als ritueel, filosofie en praktijk, dichtbij en veraf aan de orde zullen komen.

Naast de eerstejaarsstudenten wereldgodsdiensten en islamitische theologie zijn keuzevakkers en toehoorders van harte welkom. Dit college vormt ook een goede start voor andere keuzevakken op het gebied van het christendom, zoals het college Modern christendom I dat ook dit najaar van start gaat, en de colleges Rituelen en symbolen en het werkcollege wereldchristendom die voor het voorjaar staan gepland. Voor meer informatie: zie de E-gids (link bovenaan de post), en Blackboard (inschrijven is al mogelijk!).

Afbeelding: de Heilige Wilgefortis (ook bekend als St. Kummernis of St. Liberata) die door haar vader wegens haar trouw aan Christus gekruisigd werd; rond 1520 in Osnabruck gemaakt; gezien in Bode Museum, Berlijn.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply