Rituelen en symbolen van het christendom

In het voorjaar zal ik ook het college Rituelen en symbolen van het christendom weer geven, dit keer in blokvorm, in de tweede helft van het semester (anders dan op dit moment in studiegids en rooster vermeld staat). Het college begint dan op vrijdagmiddag 9 april 2010 (13.00-17.00), en loopt dan door tot het einde van het voorjaarssemester.

Zoals de afgelopen jaren steeds is de bedoeling van het college allereerst een kennismaking met de verscheidenheid van symboliek en ritueel in het christendom, door te lezen, te luisteren en zelf verschillende rituelen mee te maken. Daarnaast wordt door de discussie over wetenschappelijke literatuur, door presentaties over de bezochte rituelen en door het schrijven van een verslag, geoefend dergelijke rituelen te beschrijven en te analyseren.

Het college zal worden afgesloten met een gezamenlijke excursie, zo mogelijk samen met de studenten van het kerkhistorisch werkgezelschap SSS.

Nadere informatie volgt, in de e-gids, in het rooster, tzt in Blackboard en in dit weblog.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply